BYGGERI'23's produktomtaler

Firmanavn
Adresse
Post nr.
By
Kontaktperson
Standnr.
Tlf.
Email

Komplet RADON-system – gennemtænkt og testet 

Danpor og Skagen Beton har i samarbejde udviklet et komplet RADON-system, som er testet af Teknologisk Institut. RADON-systemet omfatter de special-udviklede fundament blokke, Skawblock® fra Skagen Beton og Danpor OneStep® som er isolering og radonsikring sammenbygget i en grafitplade.

Visionen er at udvikle en måde, at opbygge radonsikring i byggeri, som er meget lettere, hurtigere og billigere end eksisterende løsninger. En Skawblock® erstatter 6 almindelige termblokke - det skåner medarbejderne og giver en væsentlig besparelse på arbejdstiden. Til RADON-systemet er Skawblocken lavet med indbygget sug, som passer perfekt til luftkanalerne i OneStep® grafitpladen. Det gennemtænkte system kan spare op til 50% på arbejdstiden og samtidig give store fordele for økonomi, miljø og ikke mindst for håndværkerne på byggepladsen.

Vær på forkant med radonsikring

For høje radonniveauer i hjemmet kan have katastrofale sundhedsskadelige konsekvenser, så det er vigtigt at komme det i forkøbet. Landsdækkende undersøgelser viser, at ca. 350.000 bygninger i Danmark har for højt radonniveau. Iflg. Bygningsreglementet må indholdet af radon i indeluft ikke overstige 100 Bq/m3. Det er bygherrens ansvar, at bygningsreglementets krav til radonsikring bliver overholdt, når der bygges et nyt hus eller en ny bygning. 

En bygning eller et hus kan radonsikres på flere forskellige måder. En kombination af tætning og trykudligning er den sikreste løsning imod radon­indtrængning. Radonsug kan virke passivt uden brug af ventilator eller aktivt med brug af ventilator.

Danpor OneStep® udlægges direkte på bære­dygtig bund eller på komprimeret sandpude. Der etableres suglag i det kapillarbrydende lag og via det indbyggede sug i Skawblock® fundamentet ledes radon ud.